1936 berlin olimpiyatları ilk altın madalya

BERLİN 1936 XI. YAZ OLİMPİYAT OYUNLARI Türkiye, ilk Olimpiyat madalyalarını güreşte Ahmet Kireççi (bronz) ve Yaşar Erkan (altın) ile kazandı.

Olimpiyat oyunlarında ilk altın madalyayı kazanan sporcumuz kimdir?

1908 Londra'da Osmanlı İmparatorluğu'nu temsilen katılan Aleko Mulos'la başlayan Türkiye'nin olimpiyat tarihinin ilk madalyası 1936 Berlin'de, güreşçi Ahmet Kireççi tarafından kazanılan bronz madalyadır. İlk altın madalya ise yine aynı olimpiyatta güreşçi Yaşar Erkan tarafından kazanılmıştır.

Olimpiyat şampiyonlarına kaç altın veriliyor?

Yalnız altın madalya alan birincilerimiz değil, gümüş ve bronz madalya alan sporcularımız da, altın karşılığı ödüllendiriliyor. Olimpiyat şampiyonuna 1.000 adet, olimpiyat ikincisine 600 adet, olimpiyat üçüncüsüne 300 adet Cumhuriyet altını karşılığı Türk lirasına kadar ödül veriliyor.

1936 Berlin olimpiyat Oyunlarında Türkiye’ye ilk altın madalyayı kazandıran sporcu kimdir?

Türkiye, olimpiyat oyunları tarihinde ilk altın madalyasını da yine güreş branşıyla kazandı. Güreşçi Yaşar Erkan, Ahmet Kireççi'nin tarih yazdığı 1936 Berlin Olimpiyat Oyunları'nda 61 kilo serbest stilde birincilik kürsüsüne çıkarak bir başka başarıya imza attı.

1936 olimpiyatlarında ne oldu?

Nazi Partisi Lideri Adolf Hitler, iki yıl sonra Almanya Şansölyesi oldu. 1936 Berlin Olimpiyatlarını boykot hareketleri Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere, Fransa, İsveç, Çekoslovakya ve Hollanda'da ortaya çıktı. Birkaç ülkedeki Yahudi sporcular Berlin Olimpiyatları'nı bireysel olarak boykot etme kararı aldı.

Mete Gazoz hangi dalda altın madalya aldı?

Milli okçumuz Mete Gazoz olimpiyat şampiyonu! Klasik yay bireysel kategorisinde mücadele eden Mete Gazoz, finalde İtalyan rakibi Mauro Nespoli'yi 6-4 yenerek altın madalya kazandı. 22 yaşındaki sporcumuz, okçulukta olimpiyat tarihimizin ilk madalyasını kazandırdı.

2021 Tokyo Olimpiyatlarında madalya kazanan Türk sporcular kim hangi branşta hangi madalyayı kazandı?

Türkiye toplamda 13 madalya kazandı Boksör Buse Naz Çakıroğlu 51 kiloda, karatede Eray Şamdan gümüş madalyanın sahibi oldu. Tekvandoda Hakan Reçber ve Hatice Kübra İlgün, güreşte Rıza Kayaalp, Yasemin Adar ve Taha Akgül, cimnastikte Ferhat Arıcan, karatede Ali Sofuoğlu ve Merve Çoban bronz madalya kazandı.

Altın madalyanın değeri ne kadar?

Olimpiyatlarda verilen altın madalyalar %100 altından değildir. Altın madalyaların %1.2 'si altından yapılmışken geriye kalan %98.8 'i ise gümüşten yapılmıştır. Bu bakımdan altın madalyanın yaklaşık değeri 650 dolar etmektedir. Güncel kurdan TL'ye çevirdiğimizde ise altın madalya 5.581 Türk Lirası etmektedir.

Related Posts