Antep fıstığı nasıl açılır

Antep fıstığı kabuğu nasıl açılır?

Devliplerde bir seferde 250 kg. kadar Antep fıstığı konulmaktadır. Islanıp, gevşek yapı arz eden kırmızı kabuk, birisi haraketli iki taş arasında sürtünme yoluyla sıyrılır ve kabuktan ayrılır.Titreşimli eleklerden geçirilerek, kırmızı kabuktan ayrılan meyveler temiz su ile yıkanır ve sıcak hava ile kurutulur.

Taze Antep Fıstık kabuğu nasıl soyulur?

Sosla güzel şekilde harmanlanan Antep fıstıkları, 150 derecelik fırın ayarında 35-40 dakika boyunca pişirmelisiniz. Ancak fırın ısısının mutlaka ideal ısı ayarına getirilmesi şart. Aksi taktirde fıstıklar istenen çıtır lezzetten uzak kalabilir. Ayrıca fıstıklar ara sıra fırından çıkartılarak yeniden karıştırılmalı.

Antep fıstığı kabuğu yenir mi?

Uzmanlara göre Antep fıstığı “tüketici dostu” atıştırmalıklardan. Çünkü kabuklarını açmakla uğraşırken ne kadar yediğinizin de farkına varıyorsunuz. Bu sayede kendinizi durdurabiliyorsunuz. Ayrıca kabuklarını ayıklarken harcadığınız enerji bir Antep fıstığından alacağınız enerjinin A'ini kullanmanız anlamına geliyor.

Kavrulmuş tuzlu fıstık nasıl yapılır?

Çiğ Yer Fıstığı Nasıl Kavrulur? Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Fıstık tepsiye alınır. Üzerine sprey veya elimizle az su serpiştirilir.
  2. Üzerine tuz ilave edilerek alt üst harmanlanır.
  3. Orta ateşte yanan sobanın fırınına koyulur ara ara çevrilir ve alt üst yapılır.
  4. İyice kızaran fıstıklar çıkarılır ve soğumaya bırakılır.

Mar 1, 2014

Fıstık kabuğu nasıl ayıklanır?

Fıstıkların dış kabuklarını ayıkladıktan sonra içindeki ince kabukları da soyun. İnce kabukları soymak için tıpkı sarmısak soymak için kullanılan yöntemi uygulayabilirsiniz. Dış kabukları ayıklanmış fıstıkları bir kavanoza koyup güçlüce çalkaladığınızda kabukların fıstıklardan ayrıldığını göreceksiniz.

Antep fıstığı kabuğu ne işe yarar?

Karaoğlu, fıstığın kırmızı yumuşak kabuğunun değerlendirilmeden çöpe atıldığına dikkati çekerek, "Taze fıstığın kırmızı kabuğu yoğun antioksidan barındırıyor ve yüksek miktarda kanser önleyici madde bulunduruyor. Yaptığımız analizlerde Antep fıstığının kabuğunda yüzde 37 oranında antioksidan asit tespit ettik" dedi.

Çam kozalağı nasıl temizlenir?

⍟ Elinizdeki kozalak miktarına göre, kova ya da leğen gibi yeterli büyüklükte, derince bir kabı ılık su ile doldurun. ⍟ Yine kozalak ve su miktarına göre içerisine yarım ya da bir su bardağı beyaz sirke ilave edin. ⍟ Kozalakları sirkeli, ılık suyun içinde yarım saat kadar bekletin.

Related Posts