Evde alıç sirkesi

Alıç sirkesi nasıl yapılır ve faydaları?

Alıçları suya ekleyip dilimlediğiniz elmaları de ilave edin. Tuz, şeker ve sirkeyi ekledikten sonra kavanozu kapayın ve karışımı iyice çalkalayın. Alıç sirkesi karanlık ve serin bir ortamda muhafaza edilmelidir. 15-20 gün kadar sonra tüm alıçlar dibe çöktüğünde sirkeniz hazır olacak.

Alıç sirkesine ne konur?

Alıç Sirkesi Yapımı ( Ayrıntılı Anlatım) Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 kilo kadar alıç
  • 4 litre su.
  • 1 yemek kaşığı tuz.
  • 1 çay bardağı sirke (üzüm -elma)
  • 5 -6 adet nohut.

26-Oct-2016

Alıç sirkesi ne işe yarar faydaları?

İşte alıç sirkesinin mucizevi faydaları;

  • Ciltte oluşan kaşıntılara da faydası çoktur.
  • Grip, nezle, soğuk algınlığına karşı koruyucu etkisi vardır.
  • Göğüs ağrılarını azaltmaya yardım eder.
  • Şeker hastalığının tedavisinde kullanılır.
  • Kötü kolesterolü düşürür, iyi kolesterolü artırır.
  • Hipertansiyonu düşürmeye yardımcı olur.

Alıç sirkesi nasıl yapılır nefis yemek tarifleri?

Alıç Sirkesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Alıçları çıtlatınız 5 litre kavanoza koyunuz.
  2. 4 litre suyu ekleyiniz .
  3. Bal ,tuz ve sirkeyi de ilave ettikten sonra ağzını tülbent veya kağıt peçete ile kapatınız .
  4. Karanlık yerde bir ay bekletiniz tamamdır ❤️

02-Oct-2019

Alıç sirkesi nasıl uygulanır?

Aç veya tok karnına içilebilen sirkenin iki dozu arasında ortalama 8 saat olmalıdır. Su ile karıştırılarak içilen karışım, günde bir veya iki kez tüketilebilir. Bir çay bardağı suya bir tatlı kaşığı alıç sirkesi eklemek tavsiye edilir. Salatalara konulacaksa su ile seyreltilerek az miktarda eklenebilir.

Kirmizi Alıç sirkesi nasıl yapılır?

Alıç Sirkesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Yaklaşık 5 litre alabilen bir kap, şişe ya da kavanozun içine suyu koyun.
  2. Alıçları güzelce yıkayın. …
  3. Fazla sularından arınan alıçları içi su dolu kabın içine koyun. …
  4. İçine tuz, şeker ve sirkeyi ekleyerek ağzını sıkıca kapatın.

Alıç sirkesine tuz konur mu?

Fazla sularından arınan alıçları içi su dolu kabın içine koyun. Elmayı da dilimleyerek ilave edin. İçine tuz, şeker ve sirkeyi ekleyerek ağzını sıkıca kapatın.

Related Posts