Gusul abdest nasıl alınır diyanet

En doğru gusül abdesti nasıl alınır?

Gusletmek isteyen kimse niyet ederek besmele çeker. Ellerini yıkar, vücudunda bir necaset/maddî kirlilik var ise onu temizler, avret yerlerini yıkar. Sonra sağ eli ile üç defa ağzına su vererek iyice çalkalar, daha sonra üç defa burnuna su çekerek temizler ve namaz abdesti gibi abdestini tamamlar.

Islam dinine göre gusül abdesti nasıl alınır?

Gusül abdesti (boy abdesti) ağza su alıp boğaza kadar çalkalamak, burna su çekmek ve bütün vücudu hiç kuru yer bırakmayacak şekilde yıkamak suretiyle yapılır. Burada sayılan işlemler Hanefîlere göre guslün farzlarıdır. Birinin eksik bırakılması hâlinde gusül geçersiz olur.

Banyoda gusül abdesti nasıl alinir?

Gusül abdesti almak isteyen bir kişi, banyoya girmeden önce besmele çeker ve sol ayağı ile banyoya girer. Daha sonra ise niyet ettim Allah rızası için gusül abdesti almaya der. Önce avret mahali denilen nokta temizlenir.

Banyo yapmadan gusül abdesti nasıl alınır?

Gusletmek isteyen bir kimse, banyoya girmeden ”Eûzü- Besmele” çeker ve sol ayağı ile banyoya girer. “Niyet ettim Allah rızası için gusül abdesti almaya” diye niyet eder. Niyetten sonra öncelikle elleri ve avret yerlerini yıkar ve temizler. Bedenin herhangi bir yerinde kir ve pislik varsa onu temizler.

Sadece banyo yaparken gusül abdesti alınır mı?

1- Gusül, bedenin dış kısmını baştan aşağıya yıkamak demektir. Öyle bir yıkama ki, duş altında baştan aşağıya dökülen su, bedenin her yanını ıslatır da iğne ucu basacak kadar kuru yer kalmamış olursa gusül tamamlanmış olur.

Detaylı gusül abdesti nasıl alınır?

1. Gusletmek, yani boy abdesti almak isteyen bir kişi önce besmele çeker ve sol ayağı ile gusül yerine girer. 2. "Niyet ettim Allah rızası için gusül abdesti almaya" diye niyet eder….

  1. Ağza su alıp boğaza kadar çalkalamak.
  2. Burna su çekip yıkamak.
  3. Bütün vücudu ıslanmayan yer kalmayacak şekilde yıkamak.

Sep 28, 2018

Gusül abdesti alamadığımız durumlarda ne yapmalıyız?

Teyemmüm, bazı durumlarda abdest ve gusül yerine geçen istisnai bir uygulama olup, ancak belli bir mazeretin bulunması halinde yapılabilir. Abdest ve gusül için su bulunmaz veya bulunur da kullanma imkanı olmazsa her ikisi yerine geçmek üzere teyemmüm yapılır.

Related Posts