Göğüs cerrahisi nedir

Göğüs cerrahisi, göğüs boşluğunda yerleşen kalp ve ana damarlar hariç diğer organ ve bölgelere (göğüs duvarı, kaburgalar, akciğerler, akciğer zarları, mediyasten, diyafragma, yemek borusu) ait hastalıkların travmaları ve cerrahi tedavileri ile ilgilenen tıbbi bilim dalıdır.

Göğüs cerrahisi Hastalıkları Nelerdir?

Göğüs Cerrahisi Hangi Hastalıklara Bakar?

  • Akciğer kanserleri.
  • Göğüs duvarı kanserleri.
  • Trekea tümörleri.
  • Akciğerin su toplaması
  • Akciğer zarı iltihapları
  • Akciğer delinmesi.
  • Mediasten tümörleri.
  • Yemek borusu hastalıkları

Göğüs cerahi hangi hastaliga bakar?

Göğüs cerrahisi, göğüs boşluğunda bulunan kalp ve ana damarlar haricinde göğüs duvarı, kaburgalar, akciğerler, akciğer zarları, mediyasten, diyafragma, yemek borusu gibi hastalıkların travmaları ve cerrahi tedavileri ile ilgilenen tıbbi bilim dalıdır.

Gögüs Hastaliklari Uzmani nelere bakar?

Göğüs hastalıkları bölümü, akciğer ve solunum sisteminde oluşan hastalıkların tanı ve tedavisi ile ilgilenen ana bilim dalıdır.

Göğüs cerrahisine hangi durumlarda gidilir?

Göğüs Cerrahisi neye bakar? Göğüs kafesinin doğumsal deformiteleri, edinsel tümörleri, ana hava yollarının özellikle darlık ve tümörleri, akciğerin doğumsal ve edinsel cerrahi hastalıkları, yemek borusunun ve diafragmanın cerrahi hastalıkları göğüs cerrahisinin ilgi alanındadır.

Meme cerrahisi ne diye geçer?

Mastektomi işleminin, basit mastektomi, modifiye radikal mastektomi gibi türleri vardır. Kanserli dokunun tüm meme dokusu ile birlikte çıkarılmasını içerir. Koltukaltı lenflerinin tutulmuş olduğu olgularda, lenflerin çıkarılması eklenmişse “Modifiye Radikal mastektomi”den bahsedilir.

Meme cerrahi ne yapar?

Meme Cerrahisi bölümümüzde memede tespit edilen kitlelerin biyopsisi, çıkarılması, çıkarılan tümörün oluşturduğu boşluğun doldurulması, kanserli hastalarda bölgesel lenf bezlerinin kontrol edilmesi ve kanserli lenf bezlerinin çıkarılması işlemleri yapılmaktadır.

Memedeki sertlikten ne zaman korkmalı?

Otuzlu ve kırklı yaşlarda saptanan kitle ve sertlikler daha çok kist ve fibrokistik hastalığı düşündürür. 35-40 yaşından sonra memede saptanan ağrısız kitle, sertlik veya şişlikler ise öncelikle meme kanserini akla getirmelidir.

Related Posts