Incir reçeli nasıl yapılır püf noktaları

Incir reçeli kaç dakika kaynatılıyor?

Toz şeker ile bekleyen ve suyunu salan incirlere 2 su bardağı suyu azar azar ekledikten sonra kısık ateşte, incirlerin dağılmaması için fazla karıştırmadan pişirin. Kaynayan reçelin kıvamını aralarda kontrol ederek yaklaşık 45 dakika kadar pişirin.

Yaş incir reçeli nasıl yapılır?

Taze İncir Reçeli Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle kullanacağınız incirleri yıkayıp her birini dörde bölün.
  2. O esnada toz şekeri ve suyu tencereye alın. …
  3. Şerbetin içine limon suyu veya limon tuzu ekleyin. …
  4. Arada bir karıştırın ve üzerinde biriken köpük varsa alarak, incirler dağılmadan 5-10 dakika pişirin.

Incir reçeline su katılır mı?

Üzeri toz şekerle örtülür ve bir gece buzdolabında bekletilir. Incir reçeline su konur mu? İncir reçeline su katılır mı? Ertesi gün tencereye iki bardak su ilave edilerek bütün kalabilmesi, zedelenmemesi ve dağılmaması için çok fazla karıştırmadan kısık ateşte pişirilir.

Incir reçeli nasıl incirden yapılır?

Soyulmuş incirleri bol suyla yıkayın ve bir tencereye alın. Üstlerine geçecek kadar su ilave ettikten sonra, incirler yumuşayana dek yaklaşık 15 dakika kaynatın. Sürenin sonunda incirleri bir kevgirle süzerek alın soğuk suyla güzelce durulayın, ardından da buzlu su dolu bir kaba atın.

1 kilo incire ne kadar şeker koyulur?

1 kg soyulmuş incir (irili ufaklı 60-70 adet) 1 kg toz şeker. 5-6 adet karanfil. 1 yemek kaşığı limon suyu.

İncir reçelinin piştiğini nasıl anlarız?

a) Kontrol edilecek şuruptan bir miktarı alınır, tırnak üzerine veya temiz bir kaba damlatılır. Şurup yayılmıyor ve şeklini kaybetmiyor ise reçelin kıvamı tamamdır. b) Su dolu bir bardak içine kontrol edilecek şuruptan bir damla damlatılır. Eğer damla dağılmadan bardağın tabanına kadar inerse reçel kıvamını bulmuştur.

Olgun incir reçeli nasıl yapılır nefis yemek tarifleri?

Olgun İncir Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. İncirleri yıkayıp kuru bezin üzerine suyunu çekmesi için koyun.
  2. Kuruladığınız incirleri soymadan istediğiniz şekilde kesin ben dörde böldüm.
  3. Geniş bir tencereye sırayla dizin, üzerine şekeri ekleyin (akşamdan yapmanız gerekiyor)ağzını kapatıp buz dolabına koyun.

Related Posts