Kiraz hastalıkları resimli

Kiraz ağacına hangi ilaç atılır?

Nisan-Mayıs aylarında "Görsel sarı yapışkan+amonyak kapsülü" 2 adet/dekar olacak şekilde kiraz bahçelerine ağaçların güneydoğu yönüne, yerden 1.5-2 m yüksekliğe asılır. İlaçlama tuzaklarda ilk ergin görüldükten sonra en geç bir hafta içinde yapılır. Genellikle bir ilaçlama yeterli olmaktadır.

Kirazda Ballanma sebebi nedir?

Bakteriyel kanser ve zamklanma hastalığını oluşturan Pseudomonas syringae pv. syringae, başta kiraz ve kayısı olmak üzere sert çekirdekli meyve ağaçlarında hastalığa neden olurken; P.s.pv. morsprunorum ise sadece kiraz, erik ve badem türlerine özelleşmiştir. yerlerinden ve yaprak izlerinden girer.

Kiraz ağacı hangi aylarda ilaçlanır?

Kiraz ağaçları mevsiminde budamadan sonra zararlı böceklerden korunması için ilaçlama yapılır. Bahar ayları zamanında ağaca borda denilen bir bulamaç uygulanır ve 2 hafta gibi bir süre geçtikten sonra kireç karışımı ağaç gövdelerine uygulanmaktadır.

Kiraz Hastalığı Nedir?

Halk adıyla Kiraz Göz Hastalığı, harder bezinin büyüyerek üçüncü göz kapağını döndürüp, dışarıdan görülebilecek şekilde pozisyonlanması olarak tanımlanabilir. Kiraz Göz Hastalığının oluşum sebebi tam olarak bilinmemekle beraber bezin çevre dokulara olan bağlantılarının zayıflaması ile meydana gelmektedir.

Kirazda kalsiyum ne zaman uygulanır?

1. Kalsiyum uygulaması; kalsiyum % 0.05 lik çözelti şeklinde ben düşme döneminden hasatta bir hafta önceki zaman aralığında dört kez uygulanmıştır.

Kiraz Zararlıları nelerdir?

Bunların en önemlileri kiraz sineği, elma yaprakbükeni, çiçek monilyası, meyve monilyası, yaprakdelen, yaprak lekesi, bakteriyel kanser ve zamklanma hastalığıdır.

Kiraz neden çürür?

Kiraz sineği ergini ve Kiraz sineği pupası. Zarar Şekli: Larvaların meyve içinde beslenmesi sonucu meyve eti rengi kahverengileşerek çürür. Bazı meyvelerin zamanından önce olgunlaşarak dökülmelerine neden olur. Ayrıca hasatta, meyveler kurtlu olduğu için pazar değeri düşük olur.

Related Posts