Kuru fasulye sulama zamanı

Çiçeklenme dönemi geldiğinde kök sistemi gelişimini tamamlamış olur. Kökler toprakta 60-90 cm. derinliğe inmiş olurlar. Sulama işlemlerinde suyun bu köklere ulaştığından emin olunması gereklidir. Kumlu topraklar ve sıcak havalar söz konusu ise 5-10 gün arayla sulama yapılması gerekir.

Fasulye kaç günde bir sulanmalı?

Fasulye çiçeğe duruncaya kadar fazla sulanmaz. Yine de aşırı sıcak ve kurak havalarda fideler susuz bırakılmamalıdır. Çiçeklenen ve meyveye duran fasulyeler artık düzenli sulanır. Kökü kurumadan her 4-5 günde bir doyunca su verilir.

Fasulye ne kadar su verilir?

Fasulye bitkisinin ekimden hasadına kadar 400-450 mm suya ihtiyacı vardır. Bitkinin ekimi yazlık olduğu için bu miktarın büyük bir çoğunluğunun sulama suyu ile verilmesi gerekir.

Fasulye verimi nasıl artırılır?

Toprağın tuzlu olması fasulyede verimi düşürür. Yüksek nem, aşırı sulama, birkaç saat suyun toprakta göllenmesi bitkinin zarar görmesine ve verimin düşmesine neden olur. Zamanında ve uygun bir şekilde toprak işlemesi fasulyede verimi arttırır. Sonbaharda toprakta yabancı ot durumuna göre sürüm derinliği ayarlanır.

Fasulye suyu sever mi?

Vegetasyon devresinde Taze fasulye bitkisinin su ihtiyacı en az 300-450 mm dir. … Çünkü taze fasulye sık aralıklarla sulamayı sever, bol sudan hoşlanmaz. Hastalık ve Zararlılar ile Mücadele. Taze fasulye bitkisi hastalık ve zararlılara karşı çok hassas bir bitkidir.

Fasulye kaç günde hasat edilir?

Fasulyede vejatasyon süresi 70-140 gün arasındadır. Vejetasyon süresi, bitkinin sarılıcı ve bodur olmasına, erkenci veya geçci olması yanında bölgenin ekolojik koşullarına göre de değişmektedir. Bodur çeşitlerde çiçeklerime 10-15 gün, yan sarılıcılarda 20-25 gün sarılıcı çeşitlerde 30 günün üzerindedir.

Fasulyeler neden sararır?

KLOROZ, Fakir veya yanlış toprak ve kireçli su Sonuçta kloroz problemi denen yaprak sararması olur. … Zaten sadece demir değil magnezyum eksikliği de yaprak sararmalarına sebep oluyor.

Kuru fasulye 1 e kaç verir?

Kuru fasulye tarlasından dekardan 200-400 kg verim alınır. Ekimden 100-110 gün sonra hasat yapılır. Günümüzde hasadı makineler ile de yapılsa da esas hasat elle yapılır. Fasulye bitkisi toprağa yoğun azot ve humus bırakır.

Related Posts