Ky taş k ipc nedir

4925 sayılı Kanuna göre tahsil edilecek Karayolu Taşıma Kanunu İdari Para Cezası için “9050” kodu, “KY.TAŞ.K.İPC” adı ve “0009050004” özel işlem numarası, hesaplanan para cezası faizi için “1085” kodu ve “P.CEZA FAİZİ” adı tespit edilmiş ve otomasyonlu vergi dairelerinin sistemlerine aktarılmıştır.Oct 21, 2004

KY taş k IPC Açilimi nedir?

4925 sayılı Karayolları Taşıma Kanunu idari para cezaları

TK 26 L 5 2 ceza maddesi nedir?

Mevzuatta belirtilen ışıklı ve/veya sesli uyarı işareti veren cihazları mevzuatta izin verilmeyen araçlara takmak ve kullanmak, 26/2 trafik cezası 1002 tl idari trafik para cezası ile cezalandırılmaktadır.

Karayolu taşıma Kanunu idari para cezası nedir?

Karayolu Taşıma Kanun'unun 5 inci maddesinin altıncı fıkrasına göre taşıma hizmetini yapmaktan kaçınan taşımacılara verilecek ceza dörtyüz Tük Lirasından “beş yüz Türk Lirası idari para cezasına” yükseltilmiştir.

Karayolları idari para cezası nereye ödenir?

İdari Para Cezası Nereye Ödenir? İdari para cezası vergi dairesine ödenebilir. Daha hızlı işlem yapabilmek için anlaşmalı olan bankalar üzerinden ya da PTT kanalı ile de ödeyebilirsiniz. Ayrıca İnteraktif Vergi Dairesi üzerinden online olarak kredi kartınızla da hızlı ödeme yapabilirsiniz.

Sigara içme cezası ödenmezse ne olur?

İdari para cezaları vatandaşın kabahat niteliğindeki fiillerine karşı verilir. Bu nedenle idari para cezası ödenmezse hapis cezasına çevrilemez. İdari para cezası ödenmezse, cezanın tahsili amacıyla borçlu kişi hakkında yalnızca icra işlemleri yapılabilir. … Kişinin evine giderek fiili haciz uygulaması yapılmamaktadır.

4925 sayılı Kanun nedir?

Bu Kanun kamuya açık karayolunda motorlu taşıtlarla yapılan yolcu ve eşya taşımalarını, taşımacıları, taşıma acentelerini, taşıma işleri komisyoncularını, nakliyat ambarı ve kargo işletmecilerini, taşıma işlerinde çalışanlar ile taşımalarda yararlanılan her türlü taşıt, araç, gereç, yapıları ve benzerlerini kapsar.

4925 sayılı Karayolu taşıma Kanunu 26 maddesi e bendi nedir?

Kanun'un 26/1. maddesinin (e) bendi aynen şöyledir: “e) 7 nci maddesinin birinci fıkrasına aykırı davranan yolcu taşımacılarına bin Türk Lirası, ikinci fıkrasına aykırı davranan taşımacılara beş yüz Türk Lirası, altıncı fıkrasına aykırı davranan taşımacılara üç yüz Türk Lirası idari para cezası verilir.”

Related Posts