Nar suyundan neler yapılır

Nar suyunun içine ne konur?

Bir başka nar suyu yapımında ise nar meyvesinin içine çeşitli meyvelerden de eklenerek lezzetlendirme söz konusu olabilmektedir. Örneğin portakal, limon, zerdeçal ve nane eklenen ürünlerdir. Nar ve şeker ile birlikte bu ürünleri bir tencerede kaynatarak da nar suyu yapabilirsiniz.

Narın suyu nasil sıkılır?

Yapmanız gereken şey narın kırmızı tanelerini ayıklamak ve süzgeçe koyup parmaklarınızla bastırıp suyunu çıkarmaktır. Buna üşeniyorsanız, narı ortadan ikiye kesip meyve sıkacağında sıkıp suyunu çıkarabilirsiniz.

Kolay nar suyu nasıl yapılır?

Önceden kabuğuyla dondurduğumuz 2 adet narı çıkarıp, 30 dk bekletiyoruz. Daha sonra kalın kabuklarını soyup birkaç parçaya ayırıp, rondoya koyuyoruz. Üzerine şekeri ilave etmeyi unutmuyoruz. İyice rondodan geçirdikten sonra büyük bir kaba alıp, üzerine su ve limon tuzunu ekleyip, 45 dk dinlendiriyoruz.

Ev yapımı nar suyu nasıl yapılır?

Yapılışı:

  1. Narın beyaz zar kısımlarını ayıklayarak nar tanelerini bir kaba alın.
  2. Nar tanelerini varsa eğer meyve sıkacağında sıkabilirsiniz yoksa eğer elinizle narları ezin. Ezilen narları süzgeçten geçirerek servis edin. Afiyet olsun.

Oct 25, 2021

Narın yan etkileri nelerdir?

Narın yan etkilerinden en ciddi olanı, alerjiye neden olmasıdır. Bu alerjilerin belirtileri kaşıntı, şişme, boğazda tahriş, mide ağrısı ve kurdeşendir. Ciddi durumlarda, nefes darlığı, nefes darlığı, boğaz ve dil şişmesi ve hatta anafilaktik şok yaşanabilir.

Katı meyve sıkacağı ile nar sıkılır mı?

Yavaş sıkım katı meyve sıkacağınızı meyve ve sebzelerin suyunu sıkmak için kullanabilirsiniz. … Yavaş sıkım katı meyve sıkacağı elma, armut, ananas, üzüm, nar, portakal ve kavun gibi meyveler ile havuç, salatalık, domates ve kereviz sapı gibi sebzelerin suyunu sıkmak için uygundur.

Nar içeceği nasıl yapılır?

Narlarımızı bir güzel ayıklıyoruz. Daha sonra üzerine limon suyu ve toz şekeri ekleyip, nar tanelerini eziyoruz. Bu işlemi, suyunun çıkması ve şeker taneciklerinin erimesi için yapıyoruz. Narlarımızı ezdikten sonra bir tencereye koyup, üzerine su ve tarçını ekleyip, 15-20 dakika orta harlı ateşte kaynatıyoruz.

Related Posts