Taze bamya yemeği

Sümüksüz bamya nasıl yapılır?

Limon suyunun yarısını ilave ettiğiniz suda bamyaları 20 dk. bekletin. Kıyılmış soğan ve domatesleri 1 çorba kaşığı yağda 3 dk. kavurun. Bamyaları tencereye ilave edip üzerine 3 bardak kaynamış su ilave edin. Kalan limon suyunu ilave edip 15 dk. pişirin.

Bamya pişirmenin püf noktaları nedir?

Bamya yapmanın püf noktaları

  1. Bamya yaparken, bamyaları hazırlama sırasında, bamyaların saplarını keserken çok derine inmemeye özen gösterin.
  2. Bamyalar bazı besinler gibi hemen kararabilecek yiyeceklerdir. …
  3. Bamya yemeği yaparken üzerine yemeğin suyunu ilave ettikten sonra çok fazla karıştırmayın ki bamyalar ezilmesin.

Bamya kavrulur mu?

Bir tencereye 5 yemek kaşığı zeytinyağını alın ve küp küp doğranmış olan soğanları bu yağda pembeleşene dek kavurun. … Bamyalar ılındıktan sonra bir servis tabağına alın ve kalan 2 yemek kaşığı zeytinyağını da üstlerine gezdirip, limon dilimleri ile servis edin. Afiyet olsun.

Bamya doğranır mı?

Bamyaların tepesinde bulunan sert kısım, kenarlardan içe doğru koni biçiminde kesilerek tüylü gövdesinden ayrılır. Ancak bu kesme işlemi sırasında bamyanın tepe kısmını tamamen keserek ayırmamaya dikkat edilmelidir. Aksi takdirde gövdesinden tamamen ayrılan tepe kısmı, bamyanın yapışkan sıvı salmasına sebep olur.

Bamya Salyalanmaması için ne yapılır?

Yaklaşık 5 dakika bamyaları bu şekilde limonlu suyun içinde bekletin. Eğer bu yöntemi uygulamak istemezseniz tencerede pişireceğiniz her türlü bamya yemeğinin içine yarım limonun suyunu ilave ederek de aynı etkiden faydalanabilirsiniz. Bu uygulamalar da bamyanın pişerken salyalanmamasını sağlayacaktır.

Bamya Sümüklenmemesi için ne yapmak lazım?

Bamyaları doğru bir şekilde temizledikten sonra derin bir kabın içine limonlu suda yaklaşık 1 saat bekletin. Bu işlemi yapmıyorsanız da bamyayı pişirirken limon tozu ekleyebilirsiniz. Bamyayı kesinlikle düdüklü tencerede pişirmeyin. Yoksa erir ve süner.

Bamyanın Sümüklenmemesi için ne yapmak gerekir?

Bamyaları doğru bir şekilde temizledikten sonra derin bir kabın içine limonlu suda yaklaşık 1 saat bekletin. Bu işlemi yapmıyorsanız da bamyayı pişirirken limon tozu ekleyebilirsiniz. Bamyayı kesinlikle düdüklü tencerede pişirmeyin. Yoksa erir ve süner.

Related Posts