Ipotekli ihtiyaç kredisi iş bankası

Ipotekli ihtiyaç kredisi nasıl alınır?

Yasa Kapsamındaki İpotekli Bireysel Finansman Kredisi

  • İpotek verilecek konutun ekspertiz değerinin €'ine kadar kredi kullanabilirsiniz.
  • 50.000 TL'ye kadar olan krediler için 36 aya kadar, 50.001 TL ve üzeri olan krediler için 24 aya kadar vade imkânı bulunmaktadır.
  • Krediye konu gayrimenkul üzerine ipotek tesis edilir.

Ipotekli ihtiyaç kredisi en fazla ne kadar?

İpotek edilecek olan taşınmaz alınacak kredinin türüne göre değişmektedir. İpotekli ihtiyaç kredilerinin vadesi BDDK kararı ile en fazla 60 ay olacak şekilde sınırlandırılmıştır. Ekspertiz değerinin €'ine kadar kredi kullanma imkânı ile yüksek tutarlı kredi talebinizi karşılamanız mümkündür.

İpotek karşılığı kredi çekilir mi?

Kullanmak istediğiniz ihtiyaç kredisi tutarının yüksek ya da gelirinizin kredi geri ödemeleri için yetmediği durumlarda size ait ev, arsa, araba gibi bir malınız varsa bu malı teminat olarak göstererek ipotekli kredi kullanabilirsiniz. Böylece daha yüksek tutarlı krediyi alma imkanınız doğar.

Ipotekli kredi için ne gerekli?

Nüfus cüzdanı veya sürücü belgesinin aslı ve fotokopisi, İkametgah belgesi veya borçlu adına kayıtlı en son tarihli telefon, elektrik, gaz, su vb. faturalardan birinin fotokopisi, Teminat olarak alınacak gayrimenkulün kat mülkiyeti veya kat irtifakı tapusunun fotokopisi, Gayrimenkulün ekspertiz raporu gereklidir.

Ipotekli ihtiyaç kredisi kaç günde çıkar?

İçindekiler

Kredi TürüEn HızlıOrtalama
Konut Kredisi3 İş Günü5 İş Günü
İhtiyaç Kredisi5 Dakika1 İş Günü
Taşıt Kredisi1 Saat2 İş Günü

13 Sept 2017

Taşınmaz malların bankaya ipotek ettirilmesi ile alınan kredi türü nedir?

İpotekli bireysel kredi, bir teminat karşılığında verilen ve gerçek kişilerin kullandığı bir kredi türüdür. Bankalar veya finansman kuruluşları özellikle yüksek tutarlı ihtiyaç kredilerini genel olarak ipotek karşılığı vermektedir.

İpotek karşılığı kredi ödenmezse ne olur?

kredinin kalan anaparası, bekleyen ve icra sürecinde işleyen faiz, icraya ilişkin masraflar toplam borcu oluşturur ve satış bedeli ile bu borç kapatılır. fazlası borçluya verilir eksik kaldıysa banka maaş haczi, kefil gibi yollara başvurup kalan alacağını tahsile çalışır.

Related Posts